8/06/2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Τρικαλινός κατάφερε να ημερέψει χελιδόνι!


Σίγουρα κάτι ανάλογο δεν θα έχετε ξαναδεί. Ίσως και η μοναδική περίπτωση στον κόσμο, όπου ένα χελιδόνι εξημερώνεται από άνθρωπο.


Η παράξενη ιστορία εξελίσσεται στο ορεινό Κοτρώνι του δήμου Πύλης Τρικάλων. Ο καταστηματάρχης κ. Ηλίας Μουστάκας που διατηρεί ταβέρνα στην είσοδο του χωριού, πριν από ένα μήνα περίπου, περιμάζεψε δύο νεογέννητα χελιδονάκια από φωλιά που είχε….
ξεκολλήσει και το ζεύγος δεν κατάφερε να πάρει τα χελιδονάκια να τα πάει σε άλλη φωλιά. Μετά από την υιοθεσία των νεοσσών, ο κ. Ηλίας και η οικογένειά του τάιζαν τα δύο χελιδονάκια με μύγες, κουνούπια και κιμά.
Το ένα από τα δύο χελιδονάκια δεν κατάφερε να επιζήσει, καθώς όταν είχε πέσει από την φωλιά, είχε μείνει παράλυτο, σύμφωνα με τον κ. Ηλία.
Την περασμένη Κυριακή το trikalaola.gr βρέθηκε στο Κοτρώνι και κατέγραψε το αποκλειστικό βίντεο που θα δείτε τώρα το 1ο μέρος.
Το χελιδόνι πετάει κανονικά και κάθετε πάνω στα κεφάλια και τα χέρια των πελατών και είναι η μασκότ του μαγαζιού. Το βράδυ ο κ. Ηλίας Μουστάκας το κλείνει σε κλουβί για να μην το αρπάξει καμιά γάτα. Η δραστηριότητα του χελιδονιού είναι κυρίως το πρωί και αργά το απόγευμα, τις ώρες που πεινάει πιο πολύ. Οι μύγες είναι το κυρίως μενού και κάποιοι είναι με μια σκοτώστρα στα χέρια για να εξασφαλίσουν το φαγητό του χελιδονιού.
Το θέμα είναι πως το χελιδόνι θα αναγκαστεί να φύγει σε λίγες μέρες μαζί με τα άλλα χελιδόνια για το μεγάλο ταξίδι και θα πρέπει να εξοικειωθεί πλήρως. Να δούμε αν θα τα καταφέρει ή θα καθίσει να ξεχειμωνιάσει στην ταβέρνα του κυρ Ηλία.

ΠΗΓΗ a-pistefto

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...