8/02/2012

Το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο-Ισχύς όσο 15 πυρηνικοί αντιδραστήρες


Σε πλήρη λειτουργία είναι το φράγμα των τριών φαραγγιών ( Three Gorges Dam) στην Κίνα, με την 32η γεννήτρια του να μπαίνει σε λειτουργία.
Η Κινέζικη κυβέρνηση φρόντισε να το γιορτάσει δεόντως.
Σχεδιασμένο για να καταπολεμήσει τις καταστροφικές πλημμύρες κατά την διάρκεια της περιόδου των βροχών, το Three Gorges Dam είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της σύγχρονης μηχανικής που καταφέρνει να υποδέχεται μέχρι και 70.000 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο, το οποίο στην συνέχεια μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.
«Η συνολική δυνατότητα παραγωγής 22.500MW καθιστά το Three Gorges Dam ως το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα στον κόσμο και την μεγαλύτερη πηγή καθαρής ενέργειας», δήλωσε σχετικά ο Ζανγκ Τσένγκ, γενικός διευθυντής της China Yangtze Power Co. Ltd.
Η ολοκλήρωση του τεράστιου αυτού έργου -με την έναρξη λειτουργίας της 32ης γεννήτριας- έρχεται σε ένα χρονικό διάστημα που οι πλημμύρες στην περιοχή είναι οι χειρότερες από την μεγάλη καταστροφή του 1998, που ήταν και η αφορμή για να ξεκινήσει να κατασκευάζεται.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρά μειονεκτήματα, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες μελέτες που επιμένουν ότι η λειτουργία του φράγματος έχει οδηγήσει σε περισσότερους σεισμούς και τρομακτικές κατολισθήσεις οι οποίες πλήττουν την ευρύτερη περιοχή.


ΠΗΓΗ a-pistefto.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...