7/10/2012

Tα πιο διάσημα κοκτέιλ



ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Mojito
" 1,5 μέρος λευκό ρούμι
" 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
"Φέτες από λάιμ
"Σόδα / Φύλλα μέντας
Βάλτε σε ψηλό ποτήρι 3, 4 φύλλα μέντας, 2, 3 φέτες λάιμ και τη ζάχαρη και ανακατέψτε τα. Βάζετε το ρούμι μαζί με πάγο μέσα στο σέικερ και τα χτυπάτε. Στραγγίζετε το ρούμι στο ποτήρι με τη μέντα και συμπληρώνετε με σόδα. Παραλλαγές: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα με χυμό από μάνγκο ή μήλο και το ρούμι με βότκα ή αφρώδες κρασί.

Caipirinha
" 1 λάιμ
" 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
" 2 μέρη Caipirinha
" 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο πάγο
Πλύντε καλά το λάιμ και στεγνώστε το. Κόψτε το σε 8 μέρη. Βάλτε τα κομμάτια μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε ένα σέικερ και πατήστε τα με την κυρτή πλευρά ενός κουταλιού να λιώσουν, όχι όμως τόσο που να βγει η πικρίλα από τη φλούδα του λάιμ. Μεταφέρετε τα λάιμ στα ποτήρια σερβιρίσματος και στο ίδιο σέικερ βάλτε την CachaŒa μαζί με μπόλικο πάγο και χτυπήστε την καλά. Σερβίρετε την Caipirinha σε μεγάλα ποτήρια για κοκτέιλ, μαζί με τα θρυμματισμένα παγάκια και τα λάιμ. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάιμ με άλλα φρούτα, όπως ανανά, ροδάκινο, φρούτα του πάθους, σύκα, τα οποία θα τα επεξεργαστούμε όπως και το λάιμ.

Frozen Pina Colada
" 1 μέρος λευκό ρούμι Bacardi Island Breeze Coconut
" 1 μέρος Battida de Coco
" 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ή παγωτό βανίλια
" 1 μέρος χυμό ανανά
" 12 παγάκια
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ μέχρι να πάρουν υφή γρανίτας. Σερβίρουμε το κοκτέιλ σε παγωμένο ψηλό ποτήρι για κοκτέιλ.

Kir Royal
" 9 μέρη σαμπάνια
" 1 μέρος Creme de cassis
Ρίχνουμε την Creme de cassis μέσα σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ή ένα κολονάτο ποτήρι για λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη σαμπάνια και αναδεύουμε απαλά με το κουταλάκι του μπαρ.

Cosmopolitan
" 2 μέρη βότκα (κατά προτίμηση με γεύση κίτρου)
" 1/2 μέρος Triple Sec
" 1/2 μέρος χυμό από λάιμ
" 1/2 μέρος χυμό κράνμπερυ
" Φέτες από λάιμ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με μπόλικο πάγο. Χτυπάμε καλά και στραγγίζουμε το κοκτέιλ μέσα σε ποτήρι για κοκτέιλ. Γαρνίρουμε με φέτες από λάιμ.

Frozen Margarita
" 2 μέρη τεκίλα
" 2 μέρη χυμό λάιμ
" 1 μέρος Triple Sec
" 1 φλιτζάνι με παγάκια
" Αλάτι
" Φέτες από λάιμ για το γαρνίρισμα
Περνάτε μια φέτα από λάιμ στα χείλη του ποτηριού και κατόπιν το βυθίζετε μέσα σε αλάτι. Βάζετε την τεκίλα, το λάιμ, το Triple sec και τα παγάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε καλά να σπάσουν και το κοκτέιλ να πάρει τη μορφή γρανίτας. Σερβίρετε στο κλασικό ποτήρι της Μαργαρίτας, με μια φέτα από λάιμ.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...