7/04/2012

Ο επαναστατικός αναπνευστήρας Powerbreather Αναπνευστήρας νέας γενιάς!

Ένας από τους περιορισμούς που θέτει η κολύμβηση σε ελεύθερο στυλ (κρόουλ) είναι ότι ο κολυμβητής πρέπει κάθε τόσο να βγάζει το στόμα του έξω από το νερό για να αναπνεύσει, στρέφοντας κατά 90 μοίρες το κεφάλι του (συνήθως δεξιά). Η κίνηση αυτή καταπονεί τους μυς του αυχένα και μειώνει τις επιδόσεις. Κάποιος θα πρότεινε τη χρήση αναπνευστήρα, ο οποίος όμως παρουσιάζει ένα σοβαρό μειονέκτημα: Ο σωλήνας του πρέπει να κρατιέται σε συγκεκριμένη γωνία, για να μην υπάρχει περίπτωση να μπει νερό στο εσωτερικό του, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις, έως και πνιγμό. Τη λύση φαίνεται ότι έρχεται να δώσει ένας αναπνευστήρας νέας γενιάς.

Οι βαλβίδες καταργούν τον φυσητήρα

Ο επαναστατικός αναπνευστήρας Powerbreather είναι εργονομικός, ορθοπεδικός, φτιαγμένος από ελαστικό υλικό και εφαρμόζει σφιχτά γύρω από το κεφάλι. Η λειτουργία του βασίζεται σε δύο βαλβίδες: Μια για την εισπνοή (στο πίσω μέρος του κεφαλιού) και μια για την εκπνοή (στο στόμα). Όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές, ο σχεδιασμός του πετυχαίνει δύο σημαντικές βελτιώσεις: Διπλάσια πρόσληψη αέρα και διαρκή προστασία από την κατάποση νερού. Ακόμα, ο εκπνεόμενος αέρας δεν μπορεί να παραμείνει μέσα στον αναπνευστήρα.

Για νέους κολυμβητές

Το μεγάλο πλεονέκτημα της συσκευής αφορά όσους δυσκολεύονται να μάθουν κολύμβηση: Με τον αναπνευστήρα νέου τύπου δε χρειάζεται να φοβούνται πλέον μήπως καταπιούν νερό κολυμπώντας. Θα μπορούν να εισπνέουν και να εκπνέουν έχοντας το πρόσωπό τους συνεχώς μέσα στο νερό, ενώ θα κάνουν απλωτές με την άνεσή τους.
ΠΗΓΗ goldenmag.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...