7/08/2012

Γιά τούς φίλους που πίνουν ουζάκι --Γαύρος ξιδάτος--



Υλικά


1 κιλό γαύρο φιλεταρισμένο
ξίδι (τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια)
2 κ.σ. αλάτι
ελαιόλαδο
σκόρδο σε φέτες όσο θέλουμε (προαιρετικά,αλλά του πάει πολύ)
3-4 φύλλα δάφνης
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
ρίγανη καλή


Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε το γαύρο και τον βάζουμε σε μπολ.


Ανακατεύουμε το ξίδι με το αλάτι και σκεπάζουμε τα ψάρια.


Αφήνουμε να σταθούν και να “ψηθούν” για 10-12 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.


Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε από το ξίδι χωρίς να τα ξεβγάλουμε.


Τα βάζουμε κατά σειρά σε καθαρό σκεύος και τα σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.


Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...