6/14/2012

Απόδραση από το Αλκατράζ: Μία αληθινή ιστορία που παραμένει μυστήριοΓια κάποιους η «Απόδραση από το Αλκατράζ» είναι μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Για κάποιους άλλους όμως, η επέτειος των πενήντα χρόνων από το πραγματικό περιστατικό είναι μια άκρως οικογενειακή υπόθεση...


Η Μαρί Γουίντνερ και η Μερλ Τέιλορ από τη Φλόριντα είναι οι μικρότερες αδερφές του Τζον και του Κλάρενς Ανγκλιν που μαζί με τον συγκρατούμενό τους Φρανκ Μόρις εξαφανίστηκαν από την ομοσπονδιακή φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η τύχη τους παραμένει μυστήριο, αν και οι αρχές επέμεναν εκείνη την εποχή ότι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα κρύα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Από τους τριάντα έξι φυλακισμένους του Αλκατράζ που προσπάθησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή μέχρι τον Μάρτιο του 1963, οπότε και έκλεισε, οι τρεις αυτοί άνδρες δεν καταμετρώνται αφού η αστυνομία εξακολουθεί να έχει σε ισχύ τα εντάλματα σύλληψής τους.

«Πάντα πίστευα ότι τελικά τα κατάφεραν. Ποτέ δεν μου πέρασε κάτι άλλο από το μυαλό» δηλώνει η 76χρονη Γουίντνερ η οποία επισκέφτηκε την πρώην φυλακή-φρούριο για να τιμήσει την επέτειο της απόδρασης των αδερφών της. Με τη βοήθεια των γιων τους, οι δύο αδερφές ήθελαν να βρεθούν στη φυλακή προκειμένου να «ξεκαθαρίσουν κάποιες παρανοήσεις σχετικά με τα αγόρια», που δημοσιεύτηκαν μετά την απόδραση, η ιστορία της οποίας έγινε βιβλίο και κινηματογραφική ταινία με τον Κλιντ Ιστγουντ.

Υπογραμμίζουν, δε, ότι τα αδέρφια Ανγκλιν δεν ήταν αιμοβόροι εγκληματίες, όπως εμφανίστηκαν από τα δημοσιεύματα της εποχής, αλλά ληστές τράπεζας που εξαιτίας των πολλών προσπαθειών τους στο παρελθόν να αποδράσουν από άλλες φυλακές, τους έστειλαν στο Αλκατράζ.

«Μόνο και μόνο επειδή έκαναν αταξίες μεγαλώνοντας δεν σημαίνει ότι ήταν κακά παιδιά. Δεν προκάλεσαν ποτέ προβλήματα στην οικογένειά μας. Είμαι υπερήφανη γι' αυτούς» ξεκκαθάρισε η Μερλ Τέιλορ.

Ο αστυνομικός, Μάικλ Ντάικ, που ανέλαβε την υπόθεση το 2003, συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με τις αδερφές των Ανγκλιν. Αν και δεν είναι σε θέση να ξέρει αν οι τρεις που απέδρασαν είναι ζωντανοί ή νεκροί, έχει κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι δεν πνίγηκαν.

Πιο ενδιαφέρουσα απ' όλες θεωρεί τη μαρτυρία ότι η μητέρα των Ανγκλιν λάμβανε για αρκετά χρόνια λουλούδια χωρίς κάρτα, αλλά και ότι τα αδέρφια παρέστησαν μεταμφιεσμένα στην κηδεία της.
Espressonews.g

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...