5/29/2012

Πού βρίσκεται η πιο τρομακτική Αθήνα του κόσμου;


Η Βρετανική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών την έχει κατατάξει στα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο. Η Αθήνα του Οχάιο (μια από τις περίπου 60 πόλεις που φέρουν το όνομα Αθήνα σε όλη την υδρόγειο) σηκώνει στους ώμους της μια άσχημη… λαογραφική φήμη, που τη συνδέει στενά με φαντάσματα, μαγικά σύμβολα και ανεξήγητους θανάτους. Σε ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη της Γης, οι περισσότεροι θρύλοι φαίνεται να περιβάλλουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών του Οχάιο, ένα συγκρότημα κτιρίων πλούσιο σε παραφυσικά φαινόμενα, περίεργους θορύβους και κινούμενα αντικείμενα.


Πλούσια δράση φαντασμάτων

Τα πέντε νεκροταφεία που περικυκλώνουν την τοπική πανεπιστημιούπολη (η οποία λειτουργεί από το 1804) λέγεται ότι σχηματίζουν το γνωστό σχήμα του πεντάκτινου αστεριού (πεντάλφα), με το κτίριο της διοίκησης του πανεπιστημίου να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του αστεριού. Σε διάφορες αίθουσες του πανεπιστημίου εικάζεται ότι κυκλοφορούν φαντάσματα, όπως για παράδειγμα στον χώρο όπου φιλοξενήθηκε μια γυναικεία ομάδα μπάσκετ: Όταν όλα τα μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν σε ατύχημα του λεωφορείου που τις μετέφερε, λέγεται ότι στοίχειωσαν την αίθουσα και ότι κάποιος μπορεί ακόμα να τις ακούσει να φλυαρούν. Το όλο σκηνικό συμπληρώνουν κάποιες κατακόμβες, συνδυασμένες με πλούσια δράση φαντασμάτων. Όπως πιστεύεται, η μικρή αμερικανική πόλη οφείλει την προσέλκυση φαντασμάτων στους δεσμούς που είχε αναπτύξει με το πνευματιστικό κίνημα του 1800.


Στοιχειωμένο… Φρενοκομείο Αθηνών


Από την πόλη δεν λείπει ένα εγκαταλελειμμένο, στοιχειωμένο ψυχιατρικό άσυλο με πολύ άσχημη ιστορία και φήμη, που φέρει το όνομα Φρενοκομείο Αθηνών (Athens Lunatic Asylum). Χτισμένο το 1874 φιλοξενούσε επιληπτικούς και άλλους φρενοβλαβείς, οι οποίοι λέγεται ότι υφίσταντο σκληρή μεταχείριση (λοβοτομές, ηλεκτροσόκ και παγωμένα υδατόλουτρα). Σύμφωνα με μια από τις ιστορίες που κυκλοφορούν, μια 54χρονη ασθενής εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1978 και βρέθηκε 6 εβδομάδες αργότερα νεκρή σε έναν από τους θαλάμους. Το πτώμα της άφησε μια μόνιμη κηλίδα στο πάτωμα, η οποία είναι ορατή ακόμα και σήμερα, ενώ φημολογείται ότι το φάντασμά της στοιχειώνει ακόμα τον θάλαμο. Στο νεκροταφείο του ασύλου λέγεται επίσης ότι υπήρχε ένα συγκεκριμένο σημείο συνάντησης των μαγισσών.


Πόσες Αθήνες υπάρχουν;


Από την άλλη μεριά, η διαπίστωση ότι Αθήνα δεν είναι μόνο μία αλλά 60 – και μάλιστα σε 5 διαφορετικές ηπείρους – εκπλήσσει. Υπάρχουν 29 Αθήνες στις ΗΠΑ (σε Νέα Υόρκη, Αλαμπάμα, Τζώρτζια, Ιλλινόις, Ιντιάνα, Αρκάνσας, Καλιφόρνια, Μισισίπι, Μιζούρι, Πενσυλβάνια, Τενεσί, Κεντάκι, Βέρμοντ, Δ. Βιτζίνια, Ουισκόνσιν, Τέξας κλπ.), μια στον Καναδά (Οντάριο), ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται διεσπαρμένες στη Γερμανία, τη Σκωτία, την Φινλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Ρωσία (Σιβηρία), την Αίγυπτο, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα, την Βραζιλία, την Κολομβία, την Νέα Ζηλανδία και την Ινδία.


Η Παλλάδα Αθηνά της Τζώρτζια


Τελικά η Αθήνα είναι η μοναδική πόλη που έχει δανείσει το όνομά της σε τόσο πολλά μέρη της Γης. Η μεγαλύτερη από τις Αθήνες του κόσμου βρίσκεται στη Τζώρτζια των ΗΠΑ, όπου υπάρχει και το άγαλμα της Παλλάδος Αθηνάς με εγχάρακτο τον όρκο των Αθηναίων εφήβων που αξίζει να θυμηθούμε:


«Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου. Θα αγωνιστώ για τα ιερά και τα θεία και μόνος και με πολλούς. Την πατρίδα δεν θα την παραδώσω μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ενδοξότερη από όση την παρέλαβα. Θα πειθαρχώ στους εκάστοτε διοικούντες και θα υπακούω στους ισχύοντες νόμους και σε όσους άλλους ψηφίσει ο λαός. Και αν κάποιος προσπαθήσει να τους καταργήσει ή δεν τους υπακούει, δεν θα του το επιτρέψω. Θα αγωνιστώ δε μόνος μου και με όλους και τα πατροπαράδοτα ιερά θα τιμώ. Μάρτυρές μου για όλα αυτά ας είναι οι θεοί».
ΠΗΓΗ goldenmag.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...