4/06/2012

Ένα «κινηματογραφικό» χωριό


Κρυμμένο στην ειδυλλιακή αγγλική επαρχία, το Castle Combe είναι το αγαπημένο σκηνικό του Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και ένας "ερωτεύσιμος" προορισμός για όσους το έχουν επισκεφθεί!

Το Χόλιγουντ σίγουρα… ωχριά μπροστά του, καθώς το Casle Combe δεν είναι απλώς ένα σκηνικό που δημιουργήθηκε για τα γυρίσματα μιας ταινίας! Πρόκειται για ένα αληθινό «κινηματογραφικό» χωριό, κρυμμένο στην ειδυλλιακή αγγλική επαρχία, απόλυτα ταιριαστό σε μια ρομαντική αισθηματική κομεντί ή σε κάποιο φιλμ νουάρ εποχής!
Κι αν όλα αυτά φαίνονται υπερβολές, θα σας πω μόνο πως ήδη έχει «πρωταγωνιστήσει» σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές, ενώ ο διάσημος σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργ το χρησιμοποίησε μόλις πρόσφατα για τα γυρίσματα της ταινίας του «War Horse».

Άλλωστε νομίζω ότι και οι πλέον δύσπιστοι θα κατανοήσουν αμέσως το λόγο της επιλογής, αφού οι λέξεις «μαγευτικό», «ατμοσφαιρικό», «ειδυλλιακό» και «πανέμορφο» δεν αρκούν για να περιγράψει κάποιος αυτό που βλέπει είτε ως θεατής είτε ως επισκέπτης!

Το Castle Combe αριθμεί περίπου 350 κατοίκους, οι οποίοι καλωσορίζουν τους επισκέπτες τουλάχιστον για έναν αιώνα. Καθώς βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο της αγγλικής επαρχίας, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Bath, αποτελεί το κρυφό «διαμάντι» της Γηραιάς Αλβιώνας!

Ο λόγος; Μεσαιωνικά κτίρια εποχής, γέφυρες, πλακόστρωτοι δρόμοι, ανθισμένα μπαλκόνια και καταπράσινη φύση κάνουν το Castle Combe διάσημο για την ομορφιά και την εκλυστικότητά του.
Άλλωστε δεν αποκαλείται τυχαία «το ομορφότερο χωριό της Αγγλίας» ούτε έγινε «αστέρι» του Χόλιγουντ έτσι απλά! Μάλλον αυτό είναι το απόλυτο μέρος που ο Σέρλοκ Χολμς θα ήθελε να λύνει τα μυστήριά του και η Αγκάθα Κρίστι να «βάζει» το διάσημο ντετέκτιβ της Ηρακλή Πουαρό να ανακαλύπτει δολοφόνους…

http://perierga.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...