4/01/2012

Ποιό ήταν το πραγματικό όνομα του Τσάρλι Τσάπλιν;


Ποιος ήταν λοιπόν ο διάσημος Τσάπλιν;

Σκηνή από την διάσημη ταινία του Τσάπλιν "Ο Μεγάλος Δικτάτορας"

Αξιωματικοί των Υπηρεσιών πληροφοριών δεν κατάφεραν να βρουν καθόλου ίχνη από την γέννηση του ηθοποιού στην Βρετανία παρόλο που ο Τσάπλιν πάντοτε ισχυριζόταν ότι γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1889.

Το μυστήριο γύρω απο την καταγωγή του προέκυψε όταν οι Αμερικανικές αρχές ζήτησαν απο την MI5 να ερευνήσει το παρελθόν του κωμικού όταν αυτός άφησε την Αμερική το 1952 κάτω απο ένα σύννεφο καχυποψίας για τις κομμουνιστικές συνδέσεις του.


Αλλά οι Βρετανοί αξιωματούχοι δεν κατάφεραν να βρούν κανένα πιστοποιητικό γεννήσεως του ηθοποιού και η πρώτη επίσημη καταγραφή του ήταν ένα διαβατήριο που εκδόθηκε το 1920. Οι μυστικές υπηρεσίες τότε ερεύνησαν την πιθανότητα να γεννήθηκε στο Φοντενεμπλό, κοντά στο Παρίσι, ή κοντά στο Melun, ενω οι Αμερικανοί ισχυρίζοταν οτι το πραγματικό του όνομα ήταν Ισραελ Θορνστάϊν(Israel Thornstein) και ήταν Εβραίος εκ Ρωσίας.


Παρόλα αυτά οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες απέρριψαν τους ισχυρισμούς των Αμερικανών για την καταγωγή του Τσάπλιν και πως ήταν ένας υψηλού κινδύνου Κομμουνιστής και τον χαρακτήρισαν ως "προοδευτικό".

Μετά το ενδελεχές ψάξιμο των στοιχείων για την καταγωγή του Τσάπλιν η MI5 κατέληξε στο συμπέρασμα οτι: "Ο Τσάπλιν δεν γεννήθηκε στην Βρετανία όπως ο ίδιος αναφέρει και το όνομά του δεν ήταν το πραγματικό του".

Επισημαίνει ακόμη η Βρετανική Μυστική Υπηρεσία ότι ο Τσάπλιν είναι πολύ πιθανό να γεννήθηκε στην Γαλλία.Απόσπασμα   από την ταινία «Τα Φώτα της Πόλης»

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...