3/16/2012

Ζυμαρικά τέσσερις γρήγορες συνταγές



Τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο μας πιάτο γιατί είναι νόστιμο και έχει πολλές επιλογές και συνδυασμούς, αλλά πάνω απ' όλα γιατί είναι εύκολο και γρήγορο.

.

Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας και βασιλικού


rigatoni
Ρίξε 500γρ. ζυμαρικών σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βράσε χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσουν και στράγγισε. Στο μεταξύ ψιλοκόψε ένα μεγάλο κρεμμύδι, βάλτο σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρου και 5 ψιλοκομμένες ντομάτες.

Σκέπασε καλά το μπολ και ψήσε στο φούρνο μικροκυμάτων με Υψηλή ισχύ 2 λεπτά. Ανακάτωσε το ζεστό ζυμαρικό, τη ζεστή σάλτσα, 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδου, 1 κουταλάκι ξύδι και ένα φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο βασιλικό. Ρίξε αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις. Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα.
Φιογκάκια με σάλτσα λεμονάτου σολομού


fiogkakia
Ρίξε 500γρ. ζυμαρικών σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βράσε χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσει λίγο και στράγγιξε. Στο μεταξύ, στράγγιξε 400γρ. σολομό κονσέρβας και κομμάτιασέ τον.

Βάλε το σολομό, 1/3 φλιτζανιού χυμού λεμονιού, 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κουταλιές γαλλικής μουστάρδας, 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένες κάπαρες και 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε το ζεστό ζυμαρικό και ανακάτωσέ τα. Ρίξε αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις και σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα.
Κοχύλια με μανιτάρια και σάλτσα μπέικον - σπανάκι


koxulia
Ρίξε 500γρ. ζυμαρικών σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βράσε χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσει λίγο και στράγγιξε. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι σώταρε μπέικον μέχρι να ροδίσει, ρίξε 200γρ. χοντροκομμένα μανιτάρια και σώταρε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Πρόσθεσε 1/3 φλιτζανιού ξηρό άσπρο κρασί και 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες. Ανακάτωσέ μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το κρασί. Πρόσθεσε 200ml κρέμα γάλακτος και 500γρ. χοντροκομμένο σπανάκι. Ανακάτωσε τη ζεστή σάλτσα με το ζεστό ζυμαρικό και 1 κουταλιά φρέσκο ψιλοκομμένο τάραγκον. Ρίξε όσο πιπέρι και αλάτι θέλεις.
Ταλιατέλες με σάλτσα κολοκύθας - κουκουναριού


tagliatelle
Ρίξε 500γρ. ζυμαρικών σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βράσε χωρίς καπάκι μέχρι να μαλακώσει λίγο και στράγγιξε. Στο μεταξύ, ξεφλούδισε 500γρ. κολοκύθας, κόψτην μικρά κομμάτια και βάλτη σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Σκέπασε καλά και ψήσε στο φούρνο μικροκυμάτων σε Υψηλή ισχύ περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Πολτοποίησέ την μαζί 3/4 φλιτζνιού ξινόγαλα. Ανακάτεψε τον πολτό κολοκύθας με το ζεστό ζυμαρικό, 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και 1/4 (40γρ.) ψημμένο κουκουνάρι. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...