10/07/2011

Πώς οι Αμερικανοί μάς φόρτωσαν τον Παπανδρέου


Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την επιρροή των Αμερικανών στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από τα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα που δημοσιεύει το περιοδικό «Επίκαιρα».

Πρόκειται για... αναφορές του τότε Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και για αναφορές του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Αλέξανδρου Μαλλιά προς την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, που αλληλοσυμπληρώνονται, προκύπτει ότι η αμερικανική κυβέρνηση του κ. Μπους, δυσαρεστημένη από την πολιτική Καραμανλή στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και την προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και της στάσης του στο θέμα των Σκοπίων, ευνοούσε και στήριζε την προώθηση του Γιώργου Παπανδρέου στη διακυβέρνηση της χώρας.

Αν λάβουμε υπόψη τις ημερομηνίες αποστολής των απορρήτων αυτών εγγράφων, οδηγούμεθα στην εικασία ότι τόσο οι φωτιές που έκαψαν την Ηλεία το καλοκαίρι του 2007 αλλά και η αναρχία με πυρπολήσεις καταστημάτων επί μία εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 2008, πιθανόν να περιλαμβάνονται σε μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του πρέσβη κ. Μαλλιά τον Οκτώβριο του 2007 στην οποία ο διπλωμάτης μεταφέρει την απειλή που του έκανε η σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Μπους ότι η στάση του κ. Καραμανλή να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ «είναι μια ατυχής επιλογή, που θα έχει συνέπειες».

staratalogia.blogspot

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...