10/09/2011

Παγκόσμιο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, λόγω της οικονομικής κρίσης...Τα ΠΟΙΟΤΙΚΑ Ελληνικά ΜΜΕ δεν ασχολούνται με λαϊκισμούς και αυτοκτονίες..αυτά μόνο οι ξένοι τα κάνουν που ανακάλυψαν πρόσφατα την δημοσιογραφία και την τηλεόραση...(μπεεε)

Μετά την αμερικανική «Wall Street Journal», μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες του κόσμου, και το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο RTL ετοιμάζει εκτενές ρεπορτάζ για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ήδη στο Ηράκλειο βρίσκεται απεσταλμένη του καναλιού, η γνωστή Ολλανδή δημοσιογράφος Silvia Brens....
ανταποκρίτρια στην Τουρκία, στην Ελλάδα και γενικότερα στα Βαλκάνια.

Μία από τις περιπτώσεις που θα τεθούν στο επίκεντρο της τηλεοπτικής έρευνας είναι η υπόθεση της αυτοκτονίας του 58χρονου λαχανέμπορου, Βαγγέλη Πετράκη, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετική καραμπίνα, ανήμπορος να αντεπεξέλθει στα χρέη και στις ασφυκτικές πιέσεις που του ασκούσαν τράπεζες και ιδιώτες, όπως ο ίδιος ανέφερε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.

Στην ίδια υπόθεση είχε αναφερθεί εκτενώς και ο Βρετανός δημοσιογράφος της αμερικανικής «Wall Street Journal», Markus Walker, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο τον περασμένο Αύγουστο.

Η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνών Μ.Μ.Ε. που διερευνούν τις υποθέσεις ως μία τραγική πτυχή της άσχημης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα την τελευταία διετία, με την οικονομική κρίση και την εκτίναξη της ανεργίας.

www.eglimatikotita.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...