10/05/2011

Ξυλοκόπησαν ανηλεώς πολίτες και δημοσιογράφους – Η Δημοκρατία έπεσε!


Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε ομάδα Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στην Πλατεία Συντάγματος για να μην καταγράψουν τις αγριότητες των αντρών των ΜΑΤ σε βάρος των Ελλήνων πολιτών. Θύμα της επίθεσης και μία Ελληνίδα εικονολήπτρια συνεργάτη του Reuters που μας μετέφερε την στιγμή της επίθεση. :

«Ξαφνικά και ενώ ήμασταν όλοι οι συνάδελφοι στην Πλατεία Συντάγματος, προφανώς για να μας εμποδίσουν να «τραβήξουμε» τα γεγονότα, Αστυνομικοί των ΜΑΤ μας επιτέθηκαν και άρχισαν να μας χτυπούν ανηλεώς, παρά την εμφανή ιδιότητά μας στον χώρο!

Εμένα με άρπαξε ένας αστυνομικός από τον λαιμό, μου μαύρισε το μάτι με την γροθιά του και με χτύπησε με το κλομπ στην πλάτη, όταν ο βοηθός μου προσπάθησε να με βοηθήσει, τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν ανηλεώς και εκείνον, ενώ μία Γαλλίδα συνάδελφος από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δέχτηκε χτύπημα με ασπίδα κατευθείαν μέσα στο στόμα της και όταν ο αστυνομικός τράβηξε την ασπίδα του τις ξερίζωσε τα δόντια που έπεσαν στην άσφαλτο!».

Διαβάστε περιγραφή συναδέλφου! : «Δεν μπορεί κανείς να περιγράψει το μέγεθος της αγριότητας και ειδικά της αδικαιολόγητης αγριότητας προς απλούς πολίτες και όχι κουκουλοφόρους! Ένας νεαρός πήγε να αγοράσει νερό από πλανόδιο και ολόκληρη διμοιρία τον έριξε κάτω και τον χτυπούσαν όλοι μαζί ανηλεώς, μέχρι τον άφησαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο!». Θύματα επίθεσης αστυνομικών έπεσαν και απλοί πολίτες ακόμα και εργαζόμενοι μέσα στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, ακόμα και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν. Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα:

«Πρωινές ώρες σήμερα (05-10-2011) πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις ατόμων στην Πλατεία Ομονοίας, την Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στην Πλατεία Συντάγματος. Κατά τη διάρκεια των ως άνω συγκεντρώσεων και πορειών, ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες στα Προπύλαια επιτέθηκαν κατ΄ επανάληψη στις Αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, τεμάχια μαρμάρων, που αποκόλλησαν από διάφορα σημεία, βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα.

Επίσης ορισμένοι από αυτούς μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των συγκεντρωθέντων από την Πλατεία Συντάγματος, εισήλθαν στους χώρους εκδοτηρίων και στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ όπου αφαίρεσαν πυροσβεστήρες και στη συνέχεια εκτόξευαν το περιεχόμενό τους προς τις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια της οδού Αμαλίας.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο Αστυνομικοί, προσήχθησαν 12 άτομα, εκ των οποίων 9 συνελήφθησαν και προηγήθηκαν υλικές ζημιές (θραύση τζαμιού) σε είσοδο κτιρίου επί της οδού Καρ. Σερβίας. Επίσης στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ επί της Πλατείας Συντάγματος ομάδα από τα ίδια ως άνω άτομα επιτέθηκε και τραυμάτισε ιδιώτη που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Καμία αναφορά για τις αγριότητες σε βάρος απλών πολιτών και δημοσιογράφων, παρά μόνο για τα όσα έγιναν με τους κουκουλοφόρους! Εμείς οφείλουμε να πούμε, ότι εάν η Αστυνομία συνεχίσει έτσι, τότε θα έρθει πραγματικά αντιμέτωπη με την οργή του λαού, ….του λαού ! ΌΧΙ των κουκουλοφόρων!

www.prionokordela.gr

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γίνετε φίλοι μας στα Δημοτικά Τραγούδια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...